GF Kildebrøndegaard © 2008
Grundejerforeningen Kildebrøndegaard 

 

Bestyrelse & Vedtægter 

 

 

• Vedtægter »

 

Hent foreningens vedtægter som PDF-fil her »

 

• Bestyrelsen »

 

Hent en oversigt over foreningens bestyrelse som PDF-fil her »

 

 

Vedtægter som PDF-fil

 

Lokalplan nr. 11.22 for en boligbebyggelse på Kildebrøndegård i Hundige


Lokalplan nr. 11.22A for det tæt/lave boligområde på Kildebrøndegård i Hundige

 

Paragraf

Ordlyd

§1 – Navn

 

Foreningens navn er Grundejerforeningen Kildebrøndegaard.

Foreningens område er lokalplanområdet omfattet af lokalplanerne 11.22 og 11.22A, begge Greve Kommune (herefter kaldet lokalplanområdet), jvf. vedlagte kortbilag. Af kortbilaget fremgår

  • Alle matrikler, der ligger indenfor foreningens område
  • Arealer, som vedligeholdes i fællesskab med andre brugere
  • Arealer, som grundejerforeningens medlemmer ikke har pligt til at vedligeholde, idet ejeren er offentlig myndighed

 

Foreningens hjemsted er Greve Kommune.

 

§2 – Medlemmer og medlemspligt

 

Alle parceller indenfor lokalplanområdet er forpligtet til medlemskab af foreningen, som ikke kan have andre medlemmer.

Parcellerne fordeler sig som følger:

·         Olsbækhøj (41 parceller = 41 boligenheder)

·         Olsbæklund (34 parceller = 34 boligenheder)

·         Olsbækdal (41 parceller = 41 boligenheder)

·         Olsbækeng (30 parceller = 30 boligenheder)

Herefter under ét kaldet villaboligerne

·         Søhusene I (28 parceller = 28 boligenheder)

·         Søhusene II (24 parcel = 24 boligenheder)

·         Søhusene III (1 parcel = 30 boligenheder)

Herefter under ét kaldet rækkehusene. Hver parcel svarer til ét medlemskab.

§3 – Formål og Opgaver

 

Foreningens formål er at eje følgende matrikelnumre i Kildebrønde by, Kildebrønde: 11d og 10n der er fællesområder (herefter under ét kaldet Område I)samt11ia, 11ib, 11ic og 11 hø (herefter under ét kaldet Område II), udlagt til overordnede veje med vejbrønde, stier, parke­rings­arealer, belysning, friarealer med tilhørende beplantning, støj­volde og parkeringsplads, samt alle øvrige veje inden for lokalplanområdet. Foreningen skal forestå drift og vedligeholdelse af disse områder i det omfang det ikke sker fra det offentliges side.

Foreningen kan indgå aftale med ekstern udbyder om levering af TV/Radio signaler, herunder tilslutning, service og vedligehold af antenneanlæg, som medlemmerne er forpligtet til at være tilsluttet.

Det enkelte rækkehusområde kan samlet tilvælge medlemskab af fællesantenneanlæg, mod indgåelse af særskilt aftale samt betaling herfor.

Foreningen kan iværksætte anlægs­arbejder, f.eks. etablering eller ændringer af stier, hegn, beplantning eller rekreative områder indenfor områder den ejer, hvis de tjener med­lem­mer­nes fælles interesser.
Hvis generalforsamlingen vedtager et sådant anlægsarbejde skal beslutningsreglen for vedtægts­æn­dringer i § 7 gælde og formålet skal godkendes af Greve Kommune.

I øvrigt varetager foreningen medlemmernes interesser i overensstemmelse med general­forsamlingens beslutninger.

§ 4 – Hæftelse

 

Overfor tredjemand hæfter medlemmerne ikke personligt for foreningens forpligtelser, medmindre generalforsamlingen, på den måde der er foreskrevet for vedtægtsændringer, vedtager sådan eller anden hæftelse for enkelte og konkret angivne forpligtelser vedrørende drift og vedligeholdelse i henhold til § 3.
Intet medlem kan tilpligtes at deltage i udgifter, der er afholdt til andre formål end nævnt i § 3 eller bestemt ved lov.

I forhold til foreningen hæfter medlemmerne pro rata. Dette gælder også for tab, som foreningen har på enkelte medlemmer.

Foreningens refusionspligt er betinget af at modtagerne transporterer foreningen sit regreskrav mod de medlemmer, der ikke har betalt deres andel.

§ 5 – Budget, Kontingent, fordeling af udgifter og restancer

 

Generalforsamlingen fastsætter kontingent for ét år på grundlag af et af generalforsamlingen godkendt budget. Gene­ral­for­samlingen fastsætter antallet af op­kræv­ninger pr. år samt betalingsterminerne. Kon­tin­gent og øvrige omkostninger betales efter påkrav.

Kontingentet til grundejerforeningen består af fire dele:

Første del dækker udgifter til foreningens kontorhold samt foreningens lovpligtige udgifter og udgifter til drift og vedlige­hol­del­se, herunder gartnerarbejde og snerydning af fællesveje og fællesarealer (Område I). Disse udgifter fordeles ligeligt på alle medlemmer baseret på antal boligenheder.

Anden del dækker udgifter til drift og vedlige­hol­del­se, herunder gartnerarbejde og snerydning, af lokalveje samt lokale fællesarealer (Område II). Udgifter i forbindelse med Område II fordeles alene på villaboligerne.

Tredie del dækker udgifter til drift og vedlige­hol­del­se, herunder gartnerarbejde og snerydning af rækkehusenes fællesarealer.
Det enkelte rækkehusområde kan kun tilvælge dette samlet, mod indgåelse af særskilt aftale samt betaling herfor.

Fjerde del vedrører levering af TV/Radio signaler gennem antenneanlæg fra ekstern udbyder.
Disse udgifter opkræves af foreningen hos tilknyttede medlemmer, baseret på udbyders gældende pris pr. husstand.
Individuelle tilvalg hos den enkelte husstand, herunder udvidede programpakker, bredbånd og telefoni, opkræves og afregnes direkte med den eksterne udbyder.

Hvis vejene overgår til offentligt eje, skal hensatte midler hertil anvendes efter generalforsamlingens beslutning.

Ud over det årlige kontingent er med­lem­mer­ne pligtige at betale de ydelser og bidrag, der påhviler de enkelte medlemmer for de lån som eventuelt måtte blive optaget i medfør af bestemmelserne i §4.

Såfremt betaling ikke sker senest 8 dage efter påkrav skal medlemmet betale renter efter Rentelovens regler.

Restancer til foreningen kan inddrives ad rettens vej efter forudgående varsel til skyldner på 8 dage. Alle omkostninger i forbindelse hermed tillægges restancen.

Ved restance fortaber medlemmet stemmeret på generalforsamlingen.

§ 6 – Generalforsamling

 

Foreningens højeste myndighed er generalforsam­lin­gen. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden 4 måneder efter regnskabs­årets udløb og med følgende dagsorden:

1.    Valg af dirigent og referent

2.    Bestyrelsens beretning

3.    Forelæggelse af regnskab til godkendelse

4.    Forslag fra bestyrelsen (forslag skal nævnes)

5.    Forslag fra medlemmer (forslag skal nævnes)

6.    Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget til godkendelse samt eventuel beslutning om ændring af kontingent og/eller indskud samt antal opkrævninger pr. År og betalingsterminer

7.    Valg af bestyrelse

8.    Valg af revisor

9.    Eventuelt

Generalforsamlingen indkaldes med mindst 3 ugers varsel ved skriftlig meddelelse til medlemmerne. Samtidig med indkaldelsen skal følge dagsorden, det underskrevne og reviderede årsregnskab samt forslag til budget for det efterfølgende regnskabsår.

Forslag der af medlemmerne ønskes be­hand­let på den ordinære generalforsamling skal skriftligt tilsendes bestyrelsen og være be­sty­rel­sen i hænde senest 10 dage før general­for­samlingen, således at de sammen med be­sty­relsens eventuelle forslag kan udsendes til med­lem­mer­ne senest en uge inden general­for­sam­lin­gen.



Ekstraordinær generalforsamling afholdes når generalforsamlingen, et flertal i bestyrelsen eller mindst 10 % af medlemmerne af grundejer­foreningen forlanger det med angivelse af dagsorden.

Varslet kan ved indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling forkortes til 7 dage.

Adgang til generalforsamling har kun medlemmer af grundejerforeningen samt eventuelle af bestyrelsen inviterede gæster.

Generalforsamlingen vælger selv sin dirigent. Dirigenten må ikke være medlem af be­sty­relsen eller revisor for foreningen.

Referat af generalforsamlingen udsendes til samtlige medlemmer senest en måned efter generalforsamlingens afholdelse.

 

§ 7 – Stemmeret og vedtægtsændring

 

På generalforsamlinger afgøres alle valg og beslutning af almindeligt foreliggende sager ved simpelt flertal.

Hvert medlem har én stemme. Andelsboligforeningerne har stemmer svarende til det antal boligenheder de repræsenterer. Medlemmer har kun stemmeret til de dele som det enkelte medlem bidrager til.

Af­stem­ningen kan ske ved håndsoprækning. Dog skal afstemningen ske skriftligt når mindst 5 medlemmer kræver det.

Medlemmer kan lade sig repræsentere på generalforsamlingen ved fuldmagt. En fuldmagtshaver kan ikke repræsentere mere end 10 stemmer.

Til vedtægtsændring fordres at mindst halvdelen af medlemmerne (114) afgiver stemme og at beslutningen tages med mindst 2/3 af de afgivne stemmer. Blanke stemmer regnes for ikke afgivne.

Er der flertal for vedtægtsændringer, men er det foreskrevne antal stemmer ikke afgivet, indkaldes inden en måned med mindst 14 dages varsel en ny generalforsamling, hvor der kan tages gyldig beslutning såfremt 2/3 af de repræsenterede stemmer er for forslaget.

 

Enhver ændring af vedtægter skal for at være gyldig godkendes af Greve Kommune.

 

§ 8 – Protokol

 

De på generalforsamlingen vedtagne be­slut­nin­ger og behandlede sager indføres i foreningens forhandlingsprotokol, der underskrives af dirigenten og de tilstede­værende bestyrelsesmedlemmer.

 

§ 9 – Beslutningers ikrafttræden og bindende virkning

 

De beslutninger, som den ordinære eller den ekstraordinære generalforsamling træffer, samt de beslutninger, som bestyrelsen træffer i henhold til disse vedtægter, er gældende for medlemmerne, indtil de lovligt måtte ændres i henhold til vedtægterne.

Eventuel indbringelse af de trufne beslutninger for domstolene har ikke suspensiv virkning. Indtil endelig retsafgørelse foreligger skal medlemmerne opfylde de pligter, som er pålagt dem i henhold til beslutningerne – det være sig af økonomisk eller anden art – ligesom foreningen uanset sagsanlæg eller senere anke skal være berettiget til at foretage retsskridt til forpligtelsens opfyldelse.

 

§ 10 – Bestyrelsen mm.

 

Bestyrelsen består af fem til syv medlemmer, der vælges på den ordinære generalforsamling.  Der kan kun sidde 1 medlem pr. parcel i bestyrelsen.

Bestyrelsen konstituerer sig med formand, næstformand, kasserer og sekretær.

Bestyrelsesmedlemmer vælges for to år af gangen og afgår på skift hvert andet år.

Afgår bestyrelsesmedlemmer mellem to general-forsamlinger, suppleres disse ved førstkommende ordinære generalforsamling. Afgår formand eller kasserer på denne måde, skal disse udpeges blandt bestyrelsens andre medlemmer.

Genvalg kan finde sted.

Bestyrelsen er berettiget til under ansvar for generalforsamlingen i fornødent omfang at engagere lønnet medhjælp i sager hvor dette skønnes nødvendigt, for eksempel assistance af revisor, advokat, ingeniør eller landinspektør.

Hvervet som bestyrelsesmedlem er ulønnet; dog kan general­for­sam­lingen dersom det efter arbejdets karakter skønnes rimeligt, tildele bestyrelsesmedlemmer et mindre honorar eller reduceret kontingent.

Bestyrelsen kan til løsning af specielle opgaver nedsætte udvalg der kan bestå af medlemmer uden for bestyrelsen, idet udvalgsformanden dog altid skal være et bestyrelsesmedlem. Et sådant udvalg har ikke besluttende myndighed.

 

§ 11 – Bestyrelsens råden.

 

Bestyrelsens repræsenterer foreningen udadtil i enhver henseende, såvel overfor offentlige myndigheder som overfor private og foreninger.

Bestyrelsen råder over foreningens midler i overensstemmelse med loven og de på generalforsamlingen trufne beslutninger.

Foreningen tegnes i alle anliggender af formanden, i dennes fravær af næstformanden, i forbindelse med to af bestyrelsens medlemmer.

 

§ 12 – Bestyrelsesmøder

 

Hvert bestyrelsesmedlem har én stemme. Be­styrelsens beslutninger træffes ved simpelt flertal.

Bestyrelsesmøder afholdes så ofte formanden finder det nødvendigt, eller når mindst tre be­styrelses­med­lemmer forlanger det. Bestyrelsen er beslutnings­dygtig, når fire bestyrelsesmedlemmer er til stede.

Formanden og i dennes fravær næstformanden, leder bestyrelsesmøderne.

Bestyrelsens fastsætter selv sin forretningsorden og fører protokol over forhandlingerne, de af bestyrelsen trufne beslutninger og det ved bestyrelsesmøderne passerede. Protokollen underskrives af de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer. Den skal på begæring oplæses på generalforsamlingen.

§13 Øvrige forpligtelser for foreningen og medlemmerne

Foreningen er forpligtet til sammen med Grundejerforeningen Birkelyparken samt ejerne af matr. Nr. 11c og 11e, Kildebrønde By, Kildebrønde, at forestå drift og vedligeholdelse af den mellem de 4 parter løbende fællesvej.

Medlemmerne er forpligtet til at holde grundene fri for affald og vækster samt indretninger som er til gene for naboer og fællesarealer. Således skal f.eks. ukrudt holdes nede og træer hvis grene rækker over hække eller hegn beskæres rimeligt.  Hvis et medlem efter påtale fra bestyrelsen ikke har foretaget oprensning inden for den fastsatte frist, kan denne foranlediges udført af bestyrelsen for medlemmets regning.

§14 Regnskab og Revision

Kassereren modtager foreningens indtægter og udbetaler alle af formanden godkendte udgifter. Godkendelse skal foreligge skriftligt. Kassereren fører en af bestyrelsen autoriseret kassebog samt medlemsprotokol. Kassereren underskriver alle kvitteringer.

Foreningens kontante midler skal være placeret som kontant indestående i bank eller sparekasse. Foreningens hensatte midler kan efter bestyrelsens bestemmelse være placeret i danske obligationer/ obligationsbaserede investeringsforeninger. Investeringen skal i givet fald ske så udløbstidspunktet er koordineret med det forventede tidspunkt for gennemførelsen af en større investering eller et større anlægsarbejde.


Foreningens konti skal være klausuleret således at kun kassereren kan hæve på kontoen samt købe eller sælge værdipapirer, i forbindelse med formandens eller næstformandens underskrift. Den kontante kassebeholdning må normalt ikke overstige kr. 1.000,00

 

Foreningens regnskabsår er fra 1. januar til d. 31. december.

 

Generalforsamlingen vælger en revisor til at revidere årsregnskabet. Revisoren skal føre revisionsprotokol. 

 

Årsregnskabet afleveres af kassereren til formanden inden d. 31. januar. Formanden videreekspederer regnskabet til den af generalforsamlingen valgte revisor, der har 14 dage til regnskabets gennemgang og til tilbagelevering til formanden med eventuelle bemærkninger. Regnskabet skal foreligge fuldt færdigt, revideret og godkendt af bestyrelsen senest den 15. marts.

§ 15 – Opløsning

 

Grundejerforeningen kan kun opløses såfremt dette godkendes på en generalforsamling efter beslutningsreglen for vedtægtsændringer i § 7 og efterfølgende godkendes af Greve Kommune.

§ 16 – Vedtægternes ikrafttræden

Denne vedtægt, samt ændringer og tilføjelser træder i kraft, når Greve Kommunes godkendelse foreligger.

 

Besluttet på generalforsamlingen den 1. april 2008.
Ændret ved generalforsamling den 31. maj 2010.
Ændret ved generalforsamling den 12. juli 2010.

Ændret ved generalforsamling den 13. maj 2013.

Godkendt af Greve Kommune den 23. maj 2013.